Impressions i comentaris

Si heu fet una visita a l'Espai Natural i voleu deixar algun comentari de la vostra excursió, ho podeu fer en aquesta pàgina. A més a més, si n'heu fet una foto la podeu penjar en aquesta pàgina.

Per afegir la foto, feu clic al butó Selecciona el fitxer, seguidament busqueu-la al vostre ordinador. Un cop l'hagueu afegida, cliqueu Upload.

Podeu veure una galeria de les fotos publicades en aquesta pàgina cliqueu aquí.

Quan publiqueu el text/comentari/fotografia heu llegit i accepteu les condicions de la llicència de Creative Commons BY-NC-SA i us hi acolliu. 
No ens fem responsables si algun usuari publica una fotografia/comentari/text de la qual no n'és autor.

Comments

Paisatge tardorenc de finals de novembre des del mas Queralt.

Imatge: 

Salt d'aigua que hi ha ha abans del del Gorg Negre. Quan la riera porta força aigua crec que és el més maco del Sorreigs.

Imatge: 

El Salt de la Cabrida, al torrent del Pujol, just després d'una forta tempesta de tardor. Normalment no hi cau mai aigua però es manté la bassa de sota.

Imatge: 

Posta de sol aproximadament darrera el Pedraforca un dia amb núvols a començaments de juliol. La imatge està presa des de l'ermita de Santa Llúcia.

Imatge: 

Als bacs i fondalades que hi ha més avall del pantà del Sorreigs (conegut per pantà d'en Puigneró) s'hi acumula fàcilment l'aire fred i, durant els mesos de desembre i gener, el terra es manté permanentment congelat. Com es veu a la fotografia, després d'una nevada la neu s'hi conserva dies i dies i, si en aquell sector s'hi pogués fabricar neu artificial, seria possible mantenir-hi un circuit d'esquí de fons amb un rendiment similar al de molts punts d'alta muntanya.

Imatge: 

Aquest és un pontet que van construir els adolescents participants en el camp de treball del Sorreigs, organitzat pel Grup de Defensa del Ter, el juliol de 2012. Abans d'un any va desaparèixer completament després d'una forta rierada.

Imatge: 

El cranc de riu americà (Procambarus clarkii) és una espècie invasora que també ha arribat a la riera de Sorreigs. Aquests són alguns exemplars capturats al gorg de Mas Govern el mes d'agost de 2013. Se'n comptaven per dotzenes i són molt agressius: tan petits i se t'encaren!

Imatge: 

Sedant gamma cromàtica digna de "fons de pantalla" que es pot admirar cada primavera al voltant del camí que va de Mas Govern a Serramitja. Intercalats entre els xiprés del camí de pujada a la casa pairal de Serramitja hi ha els espectaculars --quan estan florits-- arbres de l'amor o de judea, de color rosa intens.

Imatge: 

El Gorg Negre i el seu salt un dia en què la riera de Sorreigs baixava amb un bon cabal.

Imatge: 

A la zona hi ha nomboses balmes i coves. Aquesta mena de passadís sota una balma i entre la paret de la muntanya i una roca es troba una mica més amunt del Gorg Negre, ben bé al costat de la riera. Segons el llibre Onze germans i una guerra, de la Fina Vila i Clotet, aquest va ser un amagatall que van fer servir durant força mesos una colla de desertors de la guerra civil. Del llibre també se'n va fer un documental i, per al seu rodatge, es va haver de tornar a redescobrir l'amagatall que havia estat ocult durant dècades sota una espessa capa de vegetació.
 

Imatge: 

Un tram del camí de la font de la Gorga Blava discorre sota una llarga balma. Algun sector encinglerat està assegurat amb cordes per facilitar-ne el pas.

Imatge: 

El sender que porta a la bassa del Gorg Negre discorre enmig de densa vegetació i encaixonat entre dues parets verticals de roca. Qui diria, segons aquesta fotografia, que estem en un racó de la Plana de Vic i no pas, per exemple, en la selva de Costa Rica?

Imatge: 

Add new comment

Plain text

  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Files must be less than 8 MB.
Allowed file types: png gif jpg jpeg.